Néztem

Összefoglalók, vélemények, ajánlók. Sorozatokról, filmekről, néhány autóversenyről, esetleg reklámokról, rövidfilmekről

balapeti88@gmail.com

olvastam.blog.hu

Nincs megjeleníthető elem

Google PageRank

Caprica - 56 years before the fall

2009.04.15. 17:27 Bala2.0

Battlestar Galactica meg volt? Űrhajós, néha lövöldözős, túlélős, karakterdrámás scifi. Nos, Caprica, BSG előzmény. Egyszerűen csak karakterdrámás scifi. Nincs hova elkurvulniuk az íróknak, ez lehet a Caprica egyik nagy előnye.
Ahogy a címben is írtam, 56 évvel a a cylon visszatérés előtt járunk. (16 évvel a cylon lázadás előtt.) A kolóniák még nem egységesek, és vannak gonosz terroristák is, akik az egy igaz istenben hisznek. Hamar felrobban a városi vasút egyik járata. Sok halott.Joseph Adams, és Daniel Graystone a terroristák elleni felszólaláson találkoznak. Kiderül van bennük valami közös. Mindketten elvesztették lányukat a robbanásban. Graystone miliárdos, és mániákus. Rájön, hogy lánya virtuális avatart hozott létre; testet akar neki. Kelletlenül, de összefognak (mármint Adams és Graystone), és... azt hiszem nem árulok el nagy titkot, sikerül az avatart beletölteni az egyik cylon centurion prototípusba. Megemlíteném még a zenét is. Rossz dolog, ha az ember megszerzi kedvenc filmjei/sorozatai zenéit, hamar kiismeri a zeneszerző stílusát. Miért írom ezt? A BSG zeneszerzőjét, Bear McCreary-t is átmentették a Capricába. Vele együtt jöttek a BSG-s motívumok. Ami nem rossz, csak... már ott is agyonhasználtak voltak.Összeségében nem rossz, egyáltalán nem rossz, de... the-one-true-god terroristás mizéra minek kell? Ezt a szálat vagy tölsték fel normálisan vagy marha gyorsan felejtsék el. A CGI nincs sok, de a centuriont leszámítva nem is jó. Az itt-ott maffiás hangulat és az egész Caprica (város, bolygó) viszont nagyon tetszik. :) Nagylelkűen 7/10, van benne pontenciál, csak nem tudom, hogy lehet ezt évadokon át húzni. Meglátjuk, jövőre... ha lesz belőle sorozat.

Szólj hozzá!

Címkék: sorozat pilot caprica tévéfilm 1x00

A bejegyzés trackback címe:

https://neztem.blog.hu/api/trackback/id/tr451066961

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása