Néztem

Összefoglalók, vélemények, ajánlók. Sorozatokról, filmekről, néhány autóversenyről, esetleg reklámokról, rövidfilmekről

balapeti88@gmail.com

olvastam.blog.hu

Nincs megjeleníthető elem

Google PageRank

BSG - The frakking series finale

2009.03.21. 12:23 Bala2.0

Spoileres lesz, mint állat. Ha még nem láttad ugord a postot!

A Galactica indulásra kész utolsó küldetésére. Hera megmentésében nem sok ráció van, de legalább végre egy kis látvány orgia, a karakter lélek boncolgatás helyett. Szóval Galactica jump, és kezdődik az CGI öldöklés. Ami meglehetősen felemásra sikerült. Olyan meseszerű, műanyag az egész, mint a 4x01 He That Believeth in Me című részben. Nem tetszett. Régi és új centuriók összecspásai, viszont iszonyatosan jó látvány. És ahogy menetelnek a Galactica folyosóin, áh... nagyon durva.Boomer (a gonosz) megbánja tetteit, viszi Herát az előrenyumoló tengerészgyalos egységeknek. Mellesleg Apollo és Starbuck megint kommandózik... Cavill (gondolom a John), mint valami főfőgonosz bevonul droidjai gyűrűjében a CiC-ra, ahol elkapja Herát, és sikerül kialkudnia egy tűzszünetet: ha elengedi a gyereket, a final five átadja neki a feltámadás technológiát. WTF? Mindenki visszavonul. (Kész vicc, hogy a veszteségek csupán 4 viper és 7 raptor... ). A final four kicsit nyúlkál Anders fűrdőkádjában, részesülnek egymás emlékeiben, Tyrol kinyírja Tory-t. Még sincs egyszerű megoldás. Folytatódik az összecsapás, vagyis csak annyira, hogy tovább lövik a Galacticát. Starbuck ko-ordinátát gépel. Jump...... Föld. Meg van. Találnak embereket is, primitíveket. Nem baj, átadjuk tudásunkat, na nem a technológiát, hanem a jobbik emberi énünket. Áh. És mi van a harbinger of death jóslattal? Az összes beteljesedik, ez nem? Nem értem. Minek kellett Hera? Nem értem. 150000 évvel később két angyal azon elmélkedik, vajon vége van-e a körforgásnak...

Visszaemlékezéseknek nem sok értelmét láttam, a csata úgy ahogy elment, a végjátékban legnagyobb félelmeim realizálódtak: happy end. A régi operaházas látomás összevágva a Galacticás "valóssággal" kissé zavart volt, mintha csak azért csinálták volna, hogy na, legyen valami értelme a látomásoknak. Ron Moore cameo szörnyen kilóg. Minek kellett átmásznia a kamera másik felére? Viszont végre értelmes elnöke lett annak a 38000 embernek: Romo Lampkin. A végre még egy kérdés: Starbuck, WTF?

6/10-nél nem több, nagy csalódás számomra. Valamikor lesz erről is szumma.

Szólj hozzá!

Címkék: sorozat bsg battlestar galactica csillagközi romboló 4x20 daybreak part2

A bejegyzés trackback címe:

https://neztem.blog.hu/api/trackback/id/tr941015971

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása