Néztem

Összefoglalók, vélemények, ajánlók. Sorozatokról, filmekről, néhány autóversenyről, esetleg reklámokról, rövidfilmekről

balapeti88@gmail.com

olvastam.blog.hu

Nincs megjeleníthető elem

Google PageRank

Kicsit bugyuta, de cool: Iron Man

2009.01.20. 23:04 Bala2.0

A történet szerint Tony Stark (Robert Downey Jr.) egy különc milliárdos feltaláló fegyvergyártó cég résztulajdonosa, fogjul esik egy meleg sivatagos országban, ahol egy multinacionális (volt magyar is!) terroristagyanús szervezet arra kényszeríti, hogy építse meg a világ legmodernebb rakétáját egy barlangban, különben megölik. Ja, azt ki felejtettem, hogy Starknak a testébe sok apró kis fémszilánk fúródik egy robbanástól. Ezek nagyon aprók, és a vérárammal utazva eljuthatnak a szívhez, ami a halálához vezetett volna. Szóval kapott a mellkasába egy elektromágnest, hogy távol tarsta a fémeket a szívétől.Ha még nem lenne kész röhej, a barlangban egy olyan energiaforrást csinál Stark, amit tudósok még laboratóriumi körülmények között sem tudnak! Aztán neki áll teljes titkoban megépíteni a Vasember Mk.1. típusú páncélruhát. Legyilkol mindenkit, pattognak a páncélról a golyók, majd egy kis repülés után, 28 millió darabra törik az egész. Semmi gond, hősünk gyalog menekül tovább.Természetesen perceken belül rátalálnak, megmenekül, és hirtelen megváltozik a világnézete, ezért(?), nekiáll kifejleszteni a Mk.2-t, a világ legdurvább fegyverét. És természetesen a gonosz sem maradhat el, neki is lesz ilyen páncélja, csak nagyobb, és jobb. Hm...Bugyuta párbeszédek, érthetetlen hülyeségek, néhány alakításon csak mosolyogni tudtam. Az egész filmet Downey próbálja elvinni a hátán, de szerintem nem sikerült neki. Ha mindenképpen szuperhősös filmet akartok nézni, ajánlom a Batmant, ami egy normálisan átgondolt és felépített film (mind a kettő), normális karakterfejlődéssel. Az egyetlen pozitívum amit ki tudok emelni, az a hihetetlen kúlság, bár néha még az is sok volt. Kövezettek meg, de nekem ez nem A-kategóriás mozifilm. Gyorsan le is írom, hogy 6/10, mielőtt még elvennék tőle néhány pontot.

1 komment

Címkék: mozifilm iron man a vasember

A bejegyzés trackback címe:

https://neztem.blog.hu/api/trackback/id/tr20892250

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

radiantpath 2009.01.21. 22:40:46

Nekem pont az tetszett a filmben h. nem vette magát komolyan és sztem nem is késztetett arra h. a néző ezt tegye. Stark karaktere sztem nagyon jó, pl. mikor az Audival elteper a testőrök elől, vagy a "driving with the top down" rész. (Zene feregetes, főleg ennél a résznél) a látvány pedig fantasztikus. Nekem a többi karakter is tetszett, bár sok szerepet nem kaptak. Az utolsó összecsapás Ironmongerrel egy kicsit zavaros de na... ezt el lehetett nézni. Igazad van, a rule of cool vitte a filmet, de szerintem nem is akartak mást.
Az már majdnem csak zárójeles h. az egyetlen szuperhős, aki nem kívül hordja az alsógatyáját (és csak a ruha teszi hőssé, amúgy meg nem az).
süti beállítások módosítása