Néztem

Összefoglalók, vélemények, ajánlók. Sorozatokról, filmekről, néhány autóversenyről, esetleg reklámokról, rövidfilmekről

balapeti88@gmail.com

olvastam.blog.hu

Nincs megjeleníthető elem

Google PageRank

Children of Men

2009.03.08. 16:30 Bala2.0

2027-et írunk. Meghalt a világ legfiatalabb embere. Diego 18 évet, 4 hónapot, 20 napot, 16 órát és 8 percet élt. Pontosan ennyi ideje nem született egy gyermek sem. A világ teljesen összeomlott lázadások és háborúk martalékává vált. Egyedül Nagy-Britannia, egy brutális rendőrállam van még talpon. Főszereplőnk Theo Faron (Clive Owen) az ellenálláshoz, a Halakhoz keveredik, ahol megtudja, hogy egy fiatal nő gyereket vár. Ráadásul rájön, hogy a Halak a saját céljaira használná a gyermeket, ahelyett, hogy eljuttatnák a Project Human mítikus szervezetéhez. Theo ettől a pillanattól személyes küldetésének tartja, hogy biztonságba juttassa a lányt és gyermekét.Nem igazán találom a szavakat, ezt a filmet látni kell. Először az erdőben portyázó vademberek, aztán a Halak, a rendőrség üldözik Theoékat. Az utosló félórában végre elérnek utazások végére, bejutnak egy menekült táborba, ami átalakul egy háborús zónává. Nem hittem volna, hogy lehet valami ennyire látványos, vagyis inkább izgalmas úgy, hogy a főszereplő jóformán nem is vesz részt benne, csak menekül az életéért.
Számomra a film csúcspontja, amikor a katonaság által ostrom alatt tartott épületben a gyereksírás mindenkit ámulatba ejt, megakarják érinteni a gyereket. A csata természetesn nem áll le, sokan esnek áldozatul kobór golyóknak. És amikor a gyerek leér a katonák által elfoglalt földszintre. Cease fire! Cease fire! Megáll gyerek miatt az összecsapás. Több katona térdre esik és keresztet vet. Döbbenetes jelenet, és akad még néhány ilyen.Realisztikus, felkavaró, nyomasztó film. 10/10 (imdb 8.1/10)

3 komment

Címkék: mozifilm az ember gyermeke children of men

A bejegyzés trackback címe:

https://neztem.blog.hu/api/trackback/id/tr4989501

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kaamir 2009.03.08. 18:47:17

Ez így van, ahogy mondod, én is sokáig a hatása alatt voltam. Most meg kedvet kaptam újra nézni :)

radiantpath 2009.03.08. 22:00:21

Az a durva a ház ostromában, hogy az egy nagyon hosszú, több perces vágás nélküli jelenet, kezdve onnan, hogy elindulnak a kikötőbe csónakot szerezni. Talán háromszor vették fel a jelenetet, de az első került a filmbe, olyan jól sikerült. A legtöbb akciófilmes vágás hossza 1-2 másodperc.

A film az maga lehengerlő, a quietus tabletták reklámja a tv-ben, a bevándorlási rendőrség. Hasonló húrokat penget a V for Vendetta is, csak elmegy egy kicsit más irányba, s bár az is nagyon tetszett, Children of Men szereplői (Michael Cain és Clive Owen főleg) azért olyan profi munkát végeztek... Nem mellesleg a díszletesek is.

Bala2.0 2009.03.17. 16:31:39

@radiantpath: V for Vendetta, nem képregény? :$
süti beállítások módosítása