Néztem

Összefoglalók, vélemények, ajánlók. Sorozatokról, filmekről, néhány autóversenyről, esetleg reklámokról, rövidfilmekről

balapeti88@gmail.com

olvastam.blog.hu

Nincs megjeleníthető elem

Google PageRank

John Adams szumma

2009.03.14. 13:03 Bala2.0

Nem hiszem, hogy bárki is hiányolta volna... már régen ígértem, hogy megpróbálok egy összefoglaló postot írni a John Adamsről. Most egy kicsit unatkozom, szóval... írok. :)

A központi szereplő, John Adams, az Egyesült Államok második elnökének életét követjük végig (bevallom őszintén, a sorozat előtt még csak nem is hallottam ezt a nevet). Bostoni ügyvédkénk kezdi, majd egyre inkább belép a politikai életbe. Franciaország (aztán Hollandia, aztán Nagy-Britannia) nagyköveteként nem ér túl nagy sikereket. Tengerentúli küldetése után meglepő módon alelnök lesz. Majd elnök.

A történet nem tudom mennyire igaz, aminek utána néztem a wikipediát, az úgy történt. Hitelesnek tűnik :). Nagyszerűen játszik a drámaisággal.

A színészek... egytől-egyig nagyszerűek. A karaktereket jól alakítják, nem hiába kaptak annyi díjat. A kedvenceim Paul Giamatt, Laura Linney, David Morse és Samuel Barnett.

A díszletesek, kellékesek is tökéletes munkát végeztek. A szemünk előtt kel életre a 18. század végi Amerikája. Ahogy haladunk előre az időben, úgy változik a divat, eltűnnek a parókák, megváltoznak a kalapok, a ruhák. De nem mindenkinél! Persze a szokások változnak idővel. Eleinte mindenki hajlong, aztán ez csak egy szolid biccentéssé redukálódik. Stb, stb... :)

A nyolc rész összesítve 8/10 (imdb 9.0/10).

Szólj hozzá!

Címkék: minisorozat john adams szumma

A bejegyzés trackback címe:

https://neztem.blog.hu/api/trackback/id/tr621001637

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása