Néztem

Összefoglalók, vélemények, ajánlók. Sorozatokról, filmekről, néhány autóversenyről, esetleg reklámokról, rövidfilmekről

balapeti88@gmail.com

olvastam.blog.hu

Nincs megjeleníthető elem

Google PageRank

Főcímek

2009.03.16. 15:50 Bala2.0

Tegnap az origo-n megjelent egy cikk, ami összegyűjtötte a 80-as évek meghatározó sorozat-főcímeit. Szerintem a még ma is felismeri az emberek többsége a Knight Rider, a Magnum, a MacGyver, A szuper csapat, vagy akár a Dallas zenéjét is. Az már más kérdés, hogy kinek miről milyen emlékei vannak. :)

Manapság sajnos egyre inkább az a tendencia, hogy nem kell a montázsos, zenés főcím. Pár másodpercre felvillantják a sorozat címét, és ennyi. Igaz, hogy valahol pont ez ami beleránt a sorozat hangulatába, mint például a The Shield (Kemény zsaruk), Lost, a 24 esetében, de általában csak a spórolás/lustaság/divat miatt marad el a normális főcím. Na és, hogy mi is a célja ennek a bejegyzésnek? A tovább mögött megpróbálom összegyűjtögetni kedvenc főcímeimet. :)

Band of Brothers (Az elit alakulat)

Az elit alakulat talán az a sorozat, amit legtöbbször láttam. De a zenei főtémáját soha nem fogom megunni.

Sleeper Cell (Terroristacsoport)

ezt sajnos nem tudom beágyazni, de itt nézhető

Firefly


The 4400

Rescue Me (Ments meg!)

Battlestar Galactica

bsg-ről nem találtam, csak fanmade-t :(

 

És tudnám még folytatni, majdnem mindegyiket van miért szeretni. :)

4 komment

Címkék: sorozat intro bsg battlestar galactica rescue me firefly főcím alakulat band of brothers csillagközi romboló az elit the 4400 sleeper cell terroristacsoport main title

A bejegyzés trackback címe:

https://neztem.blog.hu/api/trackback/id/tr341005641

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

radiantpath 2009.03.16. 19:05:02

Sleeper Cellre nem emlékeztem h. ilyen jó, de fantasztikus hangulata van a házivideós jellegű bemutatásnak... Én E-ringet tenném hozzá, mint hasonlót és mint kalsszikus montázsos főcimet, sztem korrekt volt.

Az a bajom pl Firefly vagy Band of Brothers főcímével, hogy egy idő után már kifejezetten idegesítő ilyen hosszút végignézni. Utóbbi ráadásul vagy 10 perccel a kezdés után volt, pont amikor már rá lehetett hangolódni az aktuális részre. Ez természetesen nem változtatja meg, hogy mind a kettő hatalmas jó sorozat. BSG meg... na, ha valami még unalmas annyi nézés után... :D

Rescue Me meg 4400... egyikből sem láttam egy percet sem, de pl az utóbbi főcíme megnyerő (lett egy fél perc hozzászokás után), míg Rescue Me nem, főként a zene miatt. Tegyük hozzá, hogy unalmas már az Engine+Ladder párosítás tűzoltós filmekben/sorozatokban, elhiszem, hogy NYC-ben így van, de akkor is, minden klasszikus példában igy jelennek meg, sosem engine+tanker vagy ilyesmi.

Söge · http://hir.fm/szabadav 2009.03.16. 20:58:22

Nálam a 4400 az all-time kedvenc főcím terén (meg más téren is, de ez most nem lényeg). A képek mennek a sorozat témájához, kerüli a szokásos ezerszer ellőtt megoldásokat.

Bala2.0 2009.03.17. 16:28:43

@radiantpath: az elit alakulat összes része úgy kezdődik, hogy "interjú" valamelyik túlélővel és rögtön utána a főcím. :P

A tűzoltós gondolatmentetet meg nem értem :D

radiantpath 2009.03.17. 18:50:33

Akkor csak ez ragadt meg Elit Alakulatból (jellemző)

A tűzoltós gondolatment arról szól, hogy mindig egy oltószer rongyol keresztül a new yorki utcákon, amit szorosan követ egy létrás. Ez szinte elengedhetetlen párosítás, talán a Lánglovagok óta. Nem tudnak elszakadni ettől.
süti beállítások módosítása