Néztem

Összefoglalók, vélemények, ajánlók. Sorozatokról, filmekről, néhány autóversenyről, esetleg reklámokról, rövidfilmekről

balapeti88@gmail.com

olvastam.blog.hu

Nincs megjeleníthető elem

Google PageRank

Star Trek - A jövő elkezdődött

2009.05.09. 12:45 Bala2.0

Elég sokat néztem annak idején a Star Treket, szóval úgy olvassátok ezt a kis összefoglalót. :) Nehezen szántam el magam, hogy elmenjek moziba, rühellem a szinkronos filmeket, de meggyőztek, és nem bántam meg. Jó film, de bőven van mibe belekötni... Hosszú lesz, tessék a tovább mögé mászni.

A film az eredeti ST egy alternatív idővonalának kialakulását mutatja be. Valamikor a távoli jövőben a Romulán Birodalom szívének, a Romolus csillaga szupernovává alakul. Csak úgy, az ilyet szerintem előre lehetne jelezeni, és nem csupán ad hoc tenni ellene. De nem értek hozzá, nem is ez a lényeg. Hanem, a Föderáció kifejleszt egy fekete lyuk generátort (piros anyag wtf?), amivel beakarják szippantani a napot, hogy megmentsék a romulánokat. A segítség elkésik, a csillag robbanása szétkapja a rendszert, viszont a fekete lyukat ennek ellenére aktiválják. Semmi haszna, csak átránt a múltba két hajót. Az egyik egy romulán bányászhajó, aminek parancsnoka bosszút esküszik, a másik hajón pedig ott van Spock, az öreg.
A bányászhajó(!) tüzet nyit az éppen ott tartózkodó USS Kelvinre, ami elég sokáig ellenáll, ellenben később nagyjából 30 másodperc alatt szétkap ez a nagy dög 4 Föderációs hajót, de előtte még bemelegítésnek 40 klingon hajót is eltűntet. Ellenben az Enterprise-zal...

Akkor gyorsan ami még nem tetszett. A Föderáció startégiai analfabéta. Az egész flotta ki-tudja-hol-kószál, semmi helyőrség. Ha nincs Kirk, simán elpusztítja az ultimate-evil Nero az egész galaxist. Ja és ha már Nero, semmi tudatosság nincs benne, nála még Sinzon is jobb gonosz volt... Ja és ha már előjött a Nemesis, szinte az egész film ugyanaz. Gonosz bosszúszomjas romulán nagy, legyőzhetetlen, szuperfegyverrel felszerelt hajóval. Loptak még az Enterprise című sorozatból is, a xindi bolygó pusztító fegyvert, csak most kéregfúróként használták.
A fekete lyuk... hogy is van ez? A bolygót széttépi és elnyeli, az űrhajókat meg simán átküldi az időn?
Miért megy frissen végzett kadétok tömege megfelelő számú tapasztalt tiszt nélkül veszélyes utakra?
Spock és Uhura együtt? Ugyanmár...
A zene. Az amiért szintén levonok pontot. Nekem egyáltalán nem tetszett. Volt néhány epikus jelenet, vagyis inkább lehetett volna, amihez sokkal jobb dallamokat is eltudtam volna képzelni.

És akkor a pozitívumok. Ezek nagyobb súllyal számítanak. :) Megfog, és nem enged. Teljesen magába szív, néha megáll néhány perce, hogy levegőt vehessünk, és máris robog tovább. Pedig két óra, és sehol egy felesleges perc. JJ Abrams... Viszont a kiképzésből többet is mutathatott volna. :)
Utalások, vérfanok elégedetten bólinthatnak, nem mond ellent az univerzum önmagának.
A hangok, főleg a fézer harcnál, mosolyra húztam a számat, amikor összevissza kongott minden a találatoktól. A hangok hiánya, a HALO ugrás nagyon-nagy, csak a lélegzetvételt hallani.
Csekov szinkronja megérdemli, hogy megemlítsem. Amikor először megszólalt, sírva röhögtem az orosz akcentusán. Nagyon jól megcsinálták. És ha magyarul ennyire jó, a kérdés, hogy basszus, angolul mennyire jó lehet már. :)
A színészek, egytől egyig jól hozzák a "klasszikus(?)" karaktereket. Na és a humor, ami fiatalos vérfrissítéssel együtt jár.

Nem tudok 8/10-nék rosszabbat adni. Jó film, de nem a leglogikusabb. Semmivel sem nyújt többet mint akármelyik ST film: csak egy újabb gonosz aki el akarja pusztítani a Földet, de az Enterprise megakadályozza.
Tudom, sok az a 8 pont... de olyan jó érzésekkel sétáltam ki a moziból...

Szólj hozzá!

Címkék: star trek mozifilm

A bejegyzés trackback címe:

https://neztem.blog.hu/api/trackback/id/tr731111049

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása