Néztem

Összefoglalók, vélemények, ajánlók. Sorozatokról, filmekről, néhány autóversenyről, esetleg reklámokról, rövidfilmekről

balapeti88@gmail.com

olvastam.blog.hu

Nincs megjeleníthető elem

Google PageRank

Kézikamerás Sanctuary

2009.01.19. 15:53 Bala2.0

Íme egy példa, hogy lehet egy aránylag jó ötletet totál elszúrni. Gondolom mindenki látott már olyan kézikamerás filmet (legújabb példa erre a [REC] és a Cloverfield) amiben az a legnagyobb hangulati elem, hogy alig látunk valamit a lényegből a nagy kamerarángatás közepette.
Egy raktárépületben meghal pár ember, mert egy nagy hangyaszerű rovar elszabadult. A helyszínre érkező ripertercsapat szemszögéből látjuk az eseményeket.
Dícséretes, hogy a Sanctuary készítői próbálják változatossá tenni a sorozatot, viszont logikailag még mindig van mit tanulniuk. A teljeség igénye nélkül nélkül: a riporter és az operatőr gyalog, bekapcsolt kamerával az első rendőrökkel szinte egyidőben érkezik a helyszínre; a rendőrség marha lassan dolgozik, a rész elején 10 percre volt a SWAT, de csak a rész végén sikerült a behatolás; nem tudom milyen kamerákat használnak a TV társaságok, de ez 45 perc alatt vagy háromszor lemerült...; az operatőr vállához nőtt a kamera, semmi pénzért nem rakta volna le, hogy fegyvert fogjon; a riporternőnek jobb szerepet is írhattak volna, egyszer sikítozva gubbaszt a sarokban, két pillanattal később erősködik, hogy minden dokumentálva legyen, pár perc múlva újra kiborul; az operatőrt miért kellett mindenhova elvinni? hogy útban legyen?Nem is tudom, 6/10 talán, a korábbi részekhez képes elég jó volt.

Szólj hozzá!

Címkék: sorozat sanctuary génrejtek 1x11 instict

A bejegyzés trackback címe:

https://neztem.blog.hu/api/trackback/id/tr95881935

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása