Néztem

Összefoglalók, vélemények, ajánlók. Sorozatokról, filmekről, néhány autóversenyről, esetleg reklámokról, rövidfilmekről

balapeti88@gmail.com

olvastam.blog.hu

Nincs megjeleníthető elem

Google PageRank

A1GP, még mindig Taupo, Új-Zéland (Frissítve!)

2009.01.27. 10:00 Bala2.0

A sprintet még nem láttam, csak egy összefoglalót teszek ide róla, amint megnéztem frissitem a bejegyzést. A felvezető körben van der Driftnek gondjai támadtak, de szerencsére időben helyre rázódott a kocsi, és újra elfoglalhatta rajtpozícióját; a rajt után újra hátra esett. Kívételesen állórajttal indult a mezőny, az ír Carroll simán rajt-cél győzelmet szerzett hiába szakadt le valami a kocsijáról. Kisebb csaták a pontszerző zónán kívül voltak. A verseny nagy vesztese pedig az ausztrál John Martin, aki eltalált a pályaszélén felállított bóját, és eltörte az első kerékfelfüggesztést. A pontszerzők sorrendben: Írország, Svájc, Hollandia, Franciaország, Új-Zéland, Portugália, Olaszország, Malajzia.

A feature race izgalmasan nyitott, nagyszerű rajt, kivételesen senki nem törte össze a másikat túlságosan. Mire a mezőny az első kanyarba ért a holland (szerintem a versenysorozat legocsmányabb autója) nagyon visszaesett, a svájci Neel Jani pedig nagyot ugrott előre. Izgalmakról ennyit, unalmas körözgetés, csak a szokásos, poros a pálya, sokan csúszkálnak, de komoly baleset nem volt. Az ír Adam Carroll magabiztosan vezetett, de egy apró műszaki hiba miatt át kellett engednie a vezetés Svájcnak. Már-már azt hittem, hogy a Safety Car munka nélkül marad, de a versenytáv utolsó harmadában be kellett küldeni. Az újra indítás simán ment, nem történt előzés sem. Pár körrel a vége előtt rászóltak Neel Janira, hogy ereszti az olajat, figyeljen oda rá, de sikerült megőriznie vezető pozícióját, Írország, Portugália, Ausztrália, Hollandia, Franciaország, India, USA, Olaszország, Dél-Afrika előtt. Utólag Marco Andretti 25 mp-s büntetést kapott, így USA kicsúszott a pontszerzők közül, és bekerült Malajzia. A hazai közönség előtt autózó van der Drift csak a tizennegyedik lett.

[ÖSSZEFOGLALÓ HELYE]

Ponttáblázat
1Írország65
2Svájc52
3Portugália49
4Franciaország41
5Hollandia38
6Új-Zéland35
7Malajzia31
8Ausztrália30
9Dél-Afrika17
10Nagy Britannia16


A következő verseny: Gauteng, Dél-Afrika, február 22-én. Két csapat is csatlakozik a mezőnyhöz: Németország és Pakisztán. Dél-Koreáról tud valaki valamit, most miért nem álltak rajthoz? Ja, és Kanadával mi van?

2 komment

Címkék: autóverseny újzéland a1gp taupo

A bejegyzés trackback címe:

https://neztem.blog.hu/api/trackback/id/tr37905596

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Söge · http://hir.fm/szabadav 2009.01.27. 13:51:55

Még mindig Jani a jani, bár el kell ismernem, Carroll sem kutya. (bár be kell valljam töredelmesen, elaludtam az élő közvetítésen, hajnali fél háromkor.) A németek meg visszatérnek? Pedig Weber nagyon fogadkozott, hogy ő soha többet nem menedzsel A1-csapatot. Remélem Hülkenberg megint lehetőséget kap, két éve csúnyán sárba döngölte a teljes mezőnyt.

Bala2.0 2009.01.27. 15:50:42

@Söge: így van, jönnek a németek, Rolf Beisswanger menedzselésével, versenyzőként pedig André Lotterer. (már ha lehet hinni az A1GP.com-nak, nem mindig napra készek az információk ott)
Pakisztán meg azért jön még csak most, mert túl nagy a versenyzőjük, Adam Khan és át kellett építeni az autót.
süti beállítások módosítása