Néztem

Összefoglalók, vélemények, ajánlók. Sorozatokról, filmekről, néhány autóversenyről, esetleg reklámokról, rövidfilmekről

balapeti88@gmail.com

olvastam.blog.hu

Nincs megjeleníthető elem

Google PageRank

Amikor megáll az ész (The Day the Earth Stood Still)

2009.02.28. 08:56 Bala2.0

Ezt is sokáig halogattam (mármint az írást). BORZALMAS film.

Az első pár percben összeszedik a USA leghíresebb tudósait, és elviszik őket NY-ba, hogy elmondják nekik, másfél óra múlva becsapódik egy meteor, a legvalószínübb Manhattan. WTF? Másfél óra!!! És pont oda viszik az embereket, ahova becsapódik. Helikopteren evakuálják őket, de már későn, még NY felett lejár a visszaszámlálás. Várják a halált, de nem történik semmi. Leszámítva, hogy egy nagy gömb szállt le a Central Park közepén. Másodpercek alatt kivezénylik az NYPD-t, a nemzeti gárdát, és még a tudósaink is lépkednek az ismeretlen entitás körül. Ennyi az első 20 perc nagyjából.

Csak marhaságokkal dolgozik a film. Amivel egyáltalán nem tudok megbékélni, hogy az elnököt elrejtették a föld alá, és egy 150 magas nő, mint védelmi miniszter intézkedik. Az katonákat irányító ezredes Robert Knepper (T-bag a Prison Breakből) szintén nem túl hiteles. A gyerek illogikus, végig azt nyomja, hogy meg kell ölni az idegent, mert apu is azt csinálná, de amikor egyedül marad Keanu Reevessel, egyből meggondolja magát "nem tudom hol vagyunk, segítesz hazajutni". Keanu Reeves, talán az egyetlen színész, aki valamennyira el tudja játszani a szerepét, semmi mimika, nulla érzelem. A "sáskák", másodpercek alatt lebontanak egy stadiont, de amikor a főszereplők sétálgatnak köztük semmi bajuk nem lesz, csak kicsit vérzik az orruk. És még 3 oldalnyit tudnék írni, de meguntam.

Két dologért nem vonok le a pontokból: az alapötlet, és a látvány; ahol volt, ott szép volt és látványos. Maximum 3,5/10 (imdb 5,6/10), kétszer ilyen hosszú időtartamban, más szereplőgárdával és egy normálisabb storyval akár még jó is lehetett volna.

Szólj hozzá!

Címkék: mozifilm the day the earth stood still amikor megáll föld

A bejegyzés trackback címe:

https://neztem.blog.hu/api/trackback/id/tr85971073

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása